1. What are the impacts of the environment on child development?
  1. Builds their Character
  2. Makes the Student Expressive
  3. Helps Them Follow Ideals and Idealistic Behavior
  4. All of the above

Answer: d (4)

2. Which of the following statements are true?

  1. Children are not influenced by the environment they grow up in
  2. Children are highly influenced by the environment they grow up in
  3. Children are moderately influenced by the environment they grow up in
  4. None of the above

Answer: b (2)

3. Which type of children are likely to be more motivated and pursue their goals

  1. Children who grow up in a positive social environment
  2. Children who grow up in an unstable emotional environment
  3. Children who grow up in a negative social environment
  4. All of the above

Answer: a (1)

4. Which of the family statements is true?

  1. Children need healthy support from their parents to ensure the improvement of their cognitive health
  2. If a child’s family is not supportive, they may not be willing to learn and succeed
  3. If they have economic problems, they may lack proper nutrition that helps their brain to develop.
  4. All of the above

Answer: d (4)

5. Which of the following is related to a child’s emotional environment

  1. An unstable emotional environment will lead children to have a lack of care and attention
  2. A child’s home and the neighborhood are highly responsible for their social development
  3. Children need healthy support from their parents to ensure the improvement of their cognitive health
  4. All of the above

Answer: a (1)

6. Which of the following pertains to a child’s social environment?

  1. An unstable emotional environment will lead children to have a lack of care and attention
  2. A child’s home and the neighborhood are highly responsible for their social development
  3. Children need healthy support from their parents to ensure the improvement of their cognitive health
  4. All of the above

Answer: b (2)

7. Which of the following pertains to a child’s cognitive environment?

  1. An unstable emotional environment will lead children to have a lack of care and attention
  2. A child’s home and the neighborhood are highly responsible for their social development
  3. Children need healthy support from their parents to ensure the improvement of their cognitive health
  4. All of the above

Answer: c (3)

8. Which of the following is true?

  1. A child’s home and the neighborhood are highly responsible for their social development.
  2. It determines the quality of social relationships they will go on to develop.
  3. Developing healthy relationships and having positive social connections is important for a child to interact and develop socially.
  4. All of the above

Answer: d (4)

9. Which of the following is true?

  1. Children who grow up in a positive social environment are likely to be more motivated and pursue their goals
  2. An unstable emotional environment will lead children to have a lack of care and attention
  3. If a child’s family is not supportive, they may not be willing to learn and succeed
  4. All of the above

Answer: d (4)

10. Children need healthy support from their parents to

  1. ensure the improvement of their cognitive health
  2. ensure them to be willing to learn and succeed
  3. both a & b
  4. none of the above

Answer: c (3)